Tarka Bárka

Tarka Bárka

Rozmaringos-fehérbabos polipsaláta és polipos színező

2012. június 24. - piazza

Ha már a parafa dugó problémakörön túl vagyunk, jöhet az aggodalmak nélküli polipfőzés. Érdemes lefagyasztott, majd kiengedett példányt venni, az ízéből nem veszít annyit, amennyit általában a hasonlóképp feldolgozott halak és más tenger gyümölcsei, nem beszélve arról, hogy a megfelelő alap textúra…

Tovább

Parafa dugót a polip főzővizébe?

Biztos sokan hallottak már a mediterrán népi előírásról, miszerint a polip főzővizébe parafa dugót kell pottyantani, hogy a húsa megpuhuljon. (Olaszországban néhány vendéglátóipari oktatási intézményben a mai napig is tanítják ezt a metódust, nemkülönben számos trattoria is alkalmazza...amolyan…

Tovább

Halfőző versenyek, halünnepek, halászlé fesztiválok Magyarországon 2012. nyár

Új rovatot indítunk a Bárkán: minden évszakban összeállítjuk a magyarországi halfőző versenyek, halünnepek, halászlé fesztiválok listáját, így a halkedvelők azonnal megtalálhatják az őket érdeklő programokat. Aki tud olyan halas fesztiválról, halünnepről, halászléfőző versenyről, ami kimaradt,…

Tovább

A világ hallevesei VII. - Olaszország - Ligúria - Pézsma polip leves

A Tarka Bárka halleves sorozatában ma a Paprika & Paprika blog szerzőjének azúrkék ligúr konyhájába csöppenünk. (Na jó, bevallom őszintén, fogalmam sincs, milyen színű Anikó konyhája, de biztos vagyok benne, hogy a ligúr életérzést, - ami egyébként ezt színt  juttatja eszembe-, híven…

Tovább

Nagy szünidei halas rajzpályázat gyerekeknek

Közérdekű :-) Többen kértétek, hogy hosszabbítsuk meg pár nappal a rajzok beadásának határidejét. Végül úgy döntöttünk, hogy egy hétvégével még megtoldjuk a játékot, így a végső határidő 2012. augusztus 26. vasárnap éjfél. A rajzokat augusztus 27-én, hétfőn egy külön bejegyzésbe töltjük fel, itt…

Tovább
süti beállítások módosítása