Tarka Bárka

Tarka Bárka

Az olasz gyerekek kedvence: tonhalas sült ricottagolyók + jó hír + olasz mese: Roberto Piumini: Mesék egy szuszra kötetéből A csillag és a tintahal

2012. július 08. - piazza

Az alábbi receptet Mario barátunk hozta. Állítólag már egyetemista korában is ő készítette ezeket az ezerféle módon tálalható jópofa golyóbisokat. (szóval történelmük van, no, amit nincs mese, meghajlunk az alkotó előtt). Kínálhatjuk előételként különféle mártogatósokkal, tálalhatjuk tésztára szósz…

Tovább

A világ hallevesei IX. - Románia - Román halcsorba

Ma a Duna-deltába utazunk, az "Anya, ez isteni...!" blog szerzőjével. Tudom, Gabojszát senkinek nem kell bemutatni, az első gasztrobloggerek közül való, kitartó, örökké lelkes, stabil mag. Blogja az egészségtudatos étkezés jegyében íródott melegen ajánlott olvasmány! - az alábbi, korpaciberével…

Tovább

Ősi mesterségünk: a halászat - időszaki kiállítás a Sóstói Múzeumfaluban

Hetek óta adós vagyok ezzel az írással nem csak azoknak akiknek megígértem, de mindenekelőtt saját magamnak. Szabolcsi származású lévén, rövid, de velős néprajzos múlttal őszintén mondom, a Sóstói Múzeumfalu a szívem csücske. Nem telik el úgy hazatérés, hogy ne látogassunk el, akár csak egy rövid…

Tovább
süti beállítások módosítása