Tarka Bárka

Tarka Bárka

Cukkinivel, cukkinivirággal és óriás laposhallal töltött kenyérlepény

2012. július 29. - piazza

A nyaralóimnak készült. Osztatlan sikert nem aratott, és nem is a gyerekek finnyogtak, én magam voltam a "főmegosztó". A hajdinalisztnek ez volt az utolsó előtti esélye. Az utolsó egy blini receptben lesz. Aki nem kedveli az óriás laposhal erőteljes ízét, készítheti ördöghallal, tőkehallal,…

Tovább

A világ hallevesei XII. - Olaszország - Friuli-Venezia-Giulia, Veneto és Horvátország - Dalmácia, Isztria - Scampi alla busara

Nos, kezdem azzal, hogy az alábbi leves eredetének a felkutatása csúfos kudarcba fulladt. Azt tudjuk, hogy Dalmáciától, az Isztria-félszigeten, Trieszt térségén keresztül egészen Velencéig szinte bármelyik tengerparti étteremben megtalálható hagyományos paradicsomos ráklevesről van szó. Olykor…

Tovább

Halak, vizek, halászat Magyarországon I. - A víz

Kedves Olvasók! Mivel úgy tűnik, mi magyarok nagyon keveset tudunk hazánk vizeiről, halairól, és talán még kevesebbet magáról a halászatról, úgy döntöttünk, hogy szakértő kollégát hívunk a Tarka Bárka blogba. Szeretettel üdvözöljük a fedélzeten Fazekas Gergely halászati mérnököt, aki a jövőben…

Tovább
süti beállítások módosítása