Tarka Bárka

Tarka Bárka

Halak, vizek, halászat Magyarországon III. - A vizek rendszerezése II.

2012. szeptember 22. - piazza

A vizek biológia alapú rendszerezése Mint azt az előző részben említettem, a folyók és úgy általában a vizek egyik legkedvesebb időtöltése, hogy a szakembereket megvicceljék, alkalom adtán meglehetősen otromba módon. Nos, a biológiai alapon történő rendszerezéskor ezt olyan művészi szintre vitte a…

Tovább

Világ hallevesei XIX.- Magyarország VII.- Tiszai halászlé

Még mindig Magyarországon vagyunk, most a Tisza felső szakaszán, home, sweet home.... A recept és a megszokott gyönyörű fotó Gabi munkája. A Bárka egykori szerzőjére nagy feladat vár: hamarosan megszületik a második kisbabája, ezért itt külön is szívből gratulálunk nekik! A tiszai halászlé legfőbb…

Tovább

Gyors ricotta gnocchi vörös garnélás sütőtök szósszal

Akinek nincs kedve bíbelődni a krumplival készülő gnocchival, íme egy gyors és egyszerű ricottás változat. A füstölt ricotta tremészetesen sós ricottával, de akár normál ricottával is helyettesíthető, ebben az esetben több liszt szükséges a tészta megfelelő állagának eléréséhez. Bátrabbak…

Tovább

Gombás paradicsommártással sült nyelvhal filé

Gombás paradicsommártással sült nyelvhal filé Hozzávalók 4 főre: 4 db kb. 120-150 grammos nyelvhal filé, 120 g gyűrűs tuskógomba (vagy más gomba), 200 g hámozott, darabolt paradicsom, 50 ml száraz fehérbor, 1 ágacska rozmaring, 1 cikk fokhagyma, extra szűz olívaolaj, só A gyűrűs tuskógombát…

Tovább

Halirodalom VII. Santiago Nazarian: Halszálkák

Santiago Nazarian: Halszálkák Diego Trelles Paz (szerk.): A jövő nem a miénk című novellagyűjteményéből Hau óvatosan megnyitotta a csapot. Újra el kell majd zárnia, miután megmosta a kezét. Halszaga volt, nyershal-szaga, mindig, mintha rohadna. Pikkelyek az ujjain. Nem akarta bepiszkolni a csapot.…

Tovább
süti beállítások módosítása