Tarka Bárka

Tarka Bárka

Halak, vizek, halászat Magyarországon IV. - A tavak élete

2012. október 07. - piazza

A tavak élete Először is szavamat adom, hogy ez az utolsó ilyen jellegű írás. Nem mintha nem lehetne még hetekig beszélni a témáról, de úgy gondolom ennyi elég ahhoz, hogy ne csak nézzük, hanem lássuk is a tavat, folyót, ha a partjára vet a sorsunk. Másrészt ennyi tudással felvértezve, már könnyű…

Tovább

Trofie tészta cukkinivel és süllővel

Kiváló példa a nyesedék, a halfej és a halgerinc felhasználására - mert semmit sem dobunk ki! Általában igyekszem "nagyvonalúan" filézni a halakat, és a maradékból új ételt alkotni, hiszen a csont melletti halhús a legízletesebb - a süllő pofahúsáról nem is beszélve... A filét felhasználhatjuk…

Tovább

Nyári élmények 2012. III. Füstölt pisztrángos fejtett bab leves

A harmadik legkedvesebb nyári (íz) élményem két nagy kedvenc, a fejtett bab és a füstölt pisztráng összeházasításából született leves volt, aminek a következménye lett a "vitello trotato" is. A leves korábban azért nem került a blogba, mert okosGaba csppentett a sűrítő pürébe néhány csepp…

Tovább

Sáfrányos édeskömény-spárgatök főzelék posírozott pisztránggal

Sáfrányos édeskömény-spárgatök főzelék posírozott pisztránggal Hozzávalók 4 főre: A pisztránghoz: 2 db kb. 350 gramm súlyú pisztráng, 1/2 kezeletlen citrom, 1/2 kezeletlen narancs, egy zellerszár, 50 g póréhagyma, 50 g sárgarépa, 6-8 szem feketebors, 100 ml száraz fehérbor, só, extraszűz olívaolaj,…

Tovább
süti beállítások módosítása