Tarka Bárka

Tarka Bárka

Lazacos-kecskesajtos spenóttekercs - Selectfood Alíz receptje

2013. március 24. - piazza

A Tarka Bárka blog 1. születésnapi receptversenyének tengeri kategóriájában a zsűri véleménye alapján legtöbb pontot elért étel a Selectfood gasztroblog szerzőjének munkája. Ez a  nagyszerű lazacos-kecskesajtos spenóttekercs a húsvéti ünnepi asztalon is remekül mutat... Lazacos, kecskesajtos…

Tovább

Csukagombóc vajas mártásban - Kósa Gabi receptje

A Tarka Bárka blog 1. születésnapi receptversenyének édesvízi kategóriájában a zsűri véleménye alapján legtöbb pontot elért étel Kósa Gabi, a Rakottkert gasztroblog szerzőjének munkája. Egy nagy hagyományokkal rendelkező lyoni ételről van szó, amelyet szülőföldjén különböző mártásokkal szervíroznak.…

Tovább

Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöldfűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal - Vaczó Szabina receptje

A Tarka Bárka blog 1. születésnapi receptverseny édesvízi kategóriájának közönségdíjas étele Vaczó Szabinától érkezett. Íme: Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöldfűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal Hozzávalók 4 főre: A halhoz: 50 dkg tilápiafilé, só,…

Tovább

Makréla sütőtök curryvel - Nagy Krisztina receptje

A Tarka Bárka blog 1. születésnapi receptverseny tengeri kategóriájának közönségdíjas étele Nagy Krisztinától, a Krisztina konyhája- Sütni, főzni bárki tud! gasztroblog szerzőjétől érkezett. Íme: Makréla sütőtök curryvel Hozzávalók kb. 4-6 főre: A makrélához: 6 db ( össz. 1,2 kg ) fagyasztott…

Tovább

Halak, vizek, halászat Magyarországon IX. - A vándorló fajok

Kedves Olvasók, kis és nagy halbarátok! A nemrég lezárult születésnapi receptversenyre érkezett étkek bírálata során merült fel a kérdés, hogy mitől is édesvízi avagy sós vízi egy halfaj? Mivel több olvasó is jelezte ez irányú kíváncsiságát, engedek a népakaratnak és áttekintjük a…

Tovább

Szalonnás tintahal ragu fokhagymás sokmagvas pirítóson galambbegy salátátval

Szalonnás tintahal ragu fokhagymás sokmagvas barna pirítóson galambbegy salátátval Hozzávalók 4 főre: A szépiához: 1 db kb. 300-350 grammos konyhakész szépia, 50 g füstölt, húsos szalonna, 50 angol zeller, 1 salotta hagyma,  gerezd fokhagyma, 50 ml száraz fehérbor, 1 ágacska rozmaring, frissen őrölt…

Tovább
süti beállítások módosítása