Tarka Bárka

Tarka Bárka

Füstölt pisztrángos burgonyasaláta

2013. március 28. - piazza

Hozzávalók 4 főre: 600 g kifli burgonya (új), egy kb. 250 grammos lillafüredi füstölt pisztráng, 1 kis fej főzőhagyma, egy kis csokor petrezselyemzöld, 4 ek. fehérborecet, só, frissen őrölt feketebors, nnéhány csepp citromlé, 80 ml zöldség alaplé, 2 ek. napraforgó olaj A füstölt pisztráng bőrét…

Tovább

Langusztin fehér spárga mártásban spenótos palacsintába töltve

Megszületett végre a húsvéti menünk, aminek az első fogása lesz ez a töltött palacsinta. Előételek: retro tavaszi tekercs füstölt pisztránggal, sárga túró, házi kalács, főtt, füstölt sonka, tormakrém, ecetes retek Első fogás: langusztin fehér spárga mártásban spenótos palacsintába töltve Főétel:…

Tovább

Halirodalom VIII. - Fecske Csaba: A Ménes-patak

Fecske Csaba: Halpénzen vett világ c. kötetéből A Ménes‑patak rekettyék közt fut a Ménes kőbe botlik nagyot csobban melege van már a napnak megmártózik a habokban kertek alatt úgy sötétlik mintha gyötrő gondja volna pedig könnyű fecskeszárny és fürge pisztráng csiklandozza valahonnét a…

Tovább

Serpenyőben sült narancsos-babéros langusztin nyársak

Ötlet-recept. Hozzávalók 4 főre: 16 db langusztin, 20 friss babérlevél, 1 narancs, körömnyi gyömbér, egy kis csokor petrezselyemzöld, só, frissen őrölt feketebors, extra szűz olívaolaj A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a petrezselymet finomra aprítjuk. A langusztinokat megtisztítjuk: a háti…

Tovább
süti beállítások módosítása