Tarka Bárka

Tarka Bárka

Kuszkusz zöld spárgával és kagylókkal

2013. május 17. - piazza

Kuszkusz zöld spárgával és kagylókkal Hozzávalók 4 főre: 150 g kuszkusz, 200 g zöld spárga, 500 g vénuszkagyló, 500 g kékkagyló, nagy csokor petrezselyemzöld, frissen facsart citromlé, 2 gerezd fokhagyma, 100 ml száraz fehérbor, 2 tk. vaj, extra szűz olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors A…

Tovább

Halak, vizek, halászat Magyarországon XI. - A foki halászat

A természet adottságait kihasználó módszerek A foki halászat Nem véletlen, hogy külön írást szentelek ennek a speciális módszernek. A természet és az ember olyan szoros egymásra utaltsága és egymást megértése-elfogadása semelyik más módszernél nem figyelhető meg, mint ennél. Mai szóval azt mondanánk…

Tovább

Sarde in saòr - Ecetes-hagymás sült szardínia

Számos alkalommal áradoztam már a marinált halakról. (Lásd 1. Mandulás-alma balzsamos sült szardínia, 2. Diós marinált sült szardínia, 3. Posírozott, marinált ponty, 4. Marinált füstölt pisztráng és zsenge radicchio vajas kalácson, 5. Makréla olívaolajban, stb.) Most a diós szardíniánál említett…

Tovább
süti beállítások módosítása