Tarka Bárka

Tarka Bárka

Spagetti ajókával és pirított morzsával

2013. január 18. - piazza

Ma egy gyorsan elkészíthető, klasszikus olasz tésztát hoztam. Hétköznapokon remek vacsora lehet. Ezután már csak egy nagy tál zöldsaláta szükséges, és teljes a boldogság! Az étel eredeti, szicíliai verziója sózott szardellával, fenyőmaggal, mazsolával készül, hamarosan ezt is megmutatom. Spagetti…

Tovább

Lime-mal, petrezselyemmel és fokhagymával sóágyon sült aranydurbincs

Nem is recept, inkább csak egy ötlet. A kerek halak legtöbbjével az eljárás nagyszerűen működik. A lime-petrezselyemzöld-fokhagyma hármasa szerintem leginkább aranydurbinccsal, makrélával, kisebb tonhallal, pisztránggal érzi jól magát. Lime-mal, petrezselyemmel és fokhagymával sóágyon sült…

Tovább

Pizzák füstölt pisztránggal

Tegnapi ígéretemhez híven hozom a lillafüredi füstölt pisztránggal készült pizzákat is. Tudom, a lényeg nem látszik, de egyszerűen képtelen voltam ellentmondani az utóbbi időben különösen lelkes háromévesemnek, aki szorgalmasan pakolta apró kezecskéivel a rukola leveleket a fotóalanyokra. Pizzák…

Tovább

A Lillafüredi Pisztrángtelep, Hoitsy György: A pisztráng tenyésztése és horgászata és Paszternákos-savanyú uborkás rizssaláta füstölt pisztránggal és kandírozott mandarinhéjjal

Január 4-én óriási ködben indultunk, és otthon szentül meg voltam győződve arról, hogy Lillafüreden maximum a saját orrunkban gyönyörködhetünk majd. El is tévedtünk kicsit, aztán amikor egy helyi férfi szép napot és jó szórakozást kívánva útba igazított, hirtelen a tájat borító tejföl is eltűnt. A…

Tovább

Grillezett szépia fahéjas birs szósszal, kacsazsírban sült burgonyával és kumkwattal

Ez lett a vége. Ráadásul a pirított dió már megint lemaradt a fotóról, pedig szükséges, mert csak ezzel lesz kerek a fogás. Grillezett szépia fahéjas bris szósszal, kacsazsírban sült burgonyával és kumkwattal Hozzávalók 4 főre: 8 db konyhakész törpe szépia (csápokkal együtt kb. 10 cm hosszúak) A…

Tovább
süti beállítások módosítása