Tarka Bárka

Tarka Bárka

Halak, vizek, halászat Magyarországon XII. - A vejsze

2013. december 15. - piazza

Gergely kollégánk, aki munkájából kifolyólag elsősorban késő ősztől kora tavaszig aktív a Bárkán, a következő hetekben új cikkekkel örvendeztet meg bennünket. Talán emlékeztek még, legutolsó írásában a természet adottságait kihasználó halászati módszerek bemutatását kezdte el, ezen belül is a foki…

Tovább

Fokhagymás-borsos lisztben sült pontypatkók ecetes-hagymás burgonyasalátával

Hozzávalók 4 személyre: A halhoz: 4 db pontypatkó, só, liszt, frissen őrölt feketebors, 1 gerezd fokhagyma, napraforgó vagy kukaorica olaj a sütéshez A salátához: 600 g burgonya, 100 g nagy fej fehér hagyma, 200 ml zöldség alaplé, 30 ml fehérborecet, 1 tk. mustár, 1 gerezd fokhagyma, 4 ek. extra…

Tovább

Batyuban sült garnéla sütőtökkel

Hozzávalók 4 személyre: 12 db éti ostorgarnéla, 250 g sütőtök (tisztítva mérve), 1/2 édes narancs, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. zsemlemorzsa, só, fehér bors, egy kis csokor petrezselyemzöld, 1 ágacska rozmaring, vaj, extra szűz olívaolaj A sütőtököt 1-2 mm vastag szeletekre vágjuk. A…

Tovább
süti beállítások módosítása