Tarka Bárka

Tarka Bárka

VKF! 47. forduló - Kalandra fel! - 2. recept: Füstölt makrélás-rántottás szendvics

2012. február 18. - piazza

Második VKF! pályamű. (Az elsőt itt találjátok.)

Kicsit férfiasabbra véve a figurát, mind az ízhatást, mind a hozzávalók tápértékét tekintve,  íme apa szendvicse:

Füstölt makrélás-hagymás rántottás szendvics

Hozzávalók 4 szendvicshez: 2 db 200 grammos sokmagvas hosszú zsömle, 200 g füstölt makréla filé, 4 tojás, 1 salotta hagyma, 4 ek. házi paradicsomszósz (a mienk így készült), petrezselyem-, vagy koriander levelek, só, frissen őrölt feketebors, extraszűz olívaolaj, vaj, citromlé,

A füstölt makrélát négy részre osztjuk, meglocsoljuk pár csepp citromlével, és amíg a rántotta elkészül, félretesszük.

A tojásokat egy tányérba ütjük, sóval, borssal fűszerezzük, villával összekeverjük (nem szükséges felverni).

A hagymát nagyon apró kockára vágjuk.

Egy serpenyőben vajat és egy kevés extraszűz olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a  hagymát, és puhára pároljuk. Beleöntjük a fűszeres tojást, és folyamatosan kevergetve félkeményre sütjük.

A zsömléket hosszában és keresztben is félbe vágjuk, alsó felükön szétosztjuk a rántottát, majd ráfektetejük a füstölt makréla szeleteket. Mindegyiket meglocsoljuk egy-egy evőkanálnyi paradicsomszósszal, ráhelyezünk 2-3 egész levél petrezselyem- vagy korianderlevelet, befedjük a kenyér felső felével, csomagoljuk, és apa hátizsákjába tesszük (ti. a súlya sem elenyésző). :-)

Holnap A Gyerek szendvicse következik.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr7616311812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VKF! 47. forduló – Kalandra fel! – 3. recept: A Gyerek szendvicse – zöldfűszeres lazacpisztránggal és lilahagy 2012.02.19. 09:54:20

[...] Bejegyzés navigáció ← Előző [...]

VKF! 47. forduló – Kalandra fel! – 4. recept – Marinált Szent Jakab kagyló | Tarka Bárka 2012.02.20. 06:07:34

[...] nem mindenki az “anyuka, apuka plusz gyerek(ek)” felállásban [...]

Halak és tenger gyümölcsei a szilveszteri (büfé)asztalon – válogatás a Tarka Bárka ételeiből | Tarka Bárka 2012.12.30. 06:53:30

[...] Füstölt makrélás-rántottás szendvics [...]
süti beállítások módosítása