Tarka Bárka

Tarka Bárka

A világ hallevesei

2012. május 08. - piazza

Ausztria- Halleves édesköménnyel

Finnország- Finn lazacleves

Írország - Chowder

Görögország- Görög halleves

Horvátország- Dalmácia, Isztria - Scampi alla busara

Magyarország- Czifray István: Magyar nemzeti szakácskönyvéből: Kevert hal étel

Magyarország- Bajai régió - Sobri-féle halászlé

Magyarország - Bajai régió - Törpe csipedett bográcsban

Magyarország - Balatoni régió - Balatoni halászlé

Magyarország - Balatoni régió - Festetics halászlé

Magyarország - Felső-tiszai régió - Tiszai halászlé

Magyarország - Felső-tiszai régió - Töltött csuka leves - tiszaberceli gyűjtés

Magyarország - Sáfrányos-gyömbéres pisztráng leves halgombóccal

Olaszország - Friuli-Venezia-Giulia - Maranoi halleves

Olaszország - Friuli-Venezia-Giulia - Tradicionális halleves Alberto Tonizzotól, a Michelin csillagos Al Ferarut étterem séfjétől

Olaszország - Friuli-Venezia-Giulia, Veneto - Scampi alla busara

Olaszország - Ligúria - Pézsma polip leves

Portugália- Caldeirada

Románia - Román halcsorba

Spanyolország - Almériai halleves

Spanyolország - Zarzuela de pescado y marisco

Szerbia - Riblja čorba

Svájc - Zürichi-tó halleves

Svédország - Sáfrányos lazacpörkölt új-zélandi zöld kagylóval

 

Egyéb levesek a Tarka Bárkán

Csípős-zöldséges kékkagyló leves

Fejtett bab leves füstölt pisztránggal

Halászlé halgombóccal

Hideg zellerkrémleves zöld fűszeres garnéla farokkal

Mediterrán halleves

Melegen füstölt pisztrángos babkrémleves hidegen füstölt pisztránggal

Mustáros zellerkrémleves fehérborecetes-tökmagolajos szardellaöntettel

Paradicsomleves csiperke gombás harcsagombóccal

Paradicsomos kalmár leves

Paradicsomos zöldbab leves tőkehallal

Spenótkrémleves alma balzsamos szardellaöntettel

Tárkonyos-tejszínes süllőleves szalonnás kenyérgombóccal

Tintahal leves

Zöldségleves sárgarépás garnélával töltött csillag-raviolival

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr1116311696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tej a hallevesben « Tintaleves 2012.05.25. 01:00:10

[...] finn lazacleveskánontól! És ha megkérdezitek, mikor jön a svéd lazacleves, pl. a Tarka bárka hallevesrovatába, azt kell mondanom, hogy az szinte azonos ezzel, aminek történelmi-társadalmi okait más [...]

A világ hallevesei XIII. Magyarország I. Bajai régió – Törpe csipedett bográcsban | Tarka Bárka 2012.07.31. 06:23:28

[...] Tovább az elsődleges tartalomra Tovább a másodlagos tartalomra KezdőlapA VILÁG HALLEVESEIGYEREKEKNEKHALÜNNEPEK MAGYARORSZÁGON 2012. NYÁRIN ITALIANOANTIPASTIPRIMISECONDIPOST DIVERSI E [...]

A világ hallevesei XIII. Magyarország I. Bajai régió – Törpe csipedett bográcsban | Tarka Bárka 2012.10.04. 10:46:16

[...] még mielőtt kifutnánk a szezonból, “A világ hallevesei” sorozatunkban ezennel megnyitjuk a magyarországi hallevesek, halászlevek sorát.   [...]

A világ hallevesei XX. – Spanyolország II. – Almériai halleves | Tarka Bárka 2012.10.24. 06:20:26

[...] A világ hallevesei sorozatunk további részeiből itt lehet válogatni!   Címkék:babérlevél, baguette, borsmenta, citrom, csacsihal, fokhagyma, olívaolaj, ördöghal, őrölt kömény, paradicsom, pirospaprika, salotta hagyma, tojás, vörös garnéla [...]

A világ hallevesei XXIII. – Magyarország VIII. Sobri-féle bajai halászlé | Tarka Bárka 2012.12.05. 07:29:19

[...] A világ hallevesei [...]

Lapos halak – Nyelvhal nyúzása és filézése | Tarka Bárka 2012.12.17. 16:03:23

[...] A világ hallevesei [...]

A KARÁCSONYI HALAS MENÜ ÖSSZEÁLLíTÁSA | Tarka Bárka 2012.12.19. 09:44:37

[...] A világ hallevesei [...]
süti beállítások módosítása