Tarka Bárka

Tarka Bárka

Spagetti sáskarákkal és zöldségekkel

2012. szeptember 15. - piazza

Tudjátok, hogyan kell megtisztítani/előkészíteni? Ha nem, elmagyarázzuk.

Kóstoltátok már a sáskarákot? Íme, a legegyszerűbb elkészítési mód.

És még egy ötlet:

Spagetti sáskarákkal és zöldségekkel

Hozzávalók: 280 g spagetti, 12 db sáskarák, 150 g cukkini, 150 g sárgarépa, 100 g sütőtök, 1 cikk fokhagyma, 1 salotta hagyma, 100 ml száraz fehérbor (most friulano), vaj, só, frissen őrölt feketebors

A sáskarákokat az itt leírt módon megtisztítjuk.

A fokhagymát áttörjük, a hagymát felaprítjuk, a cukkinit, a sárgarépát és a tököt kb. egyforma nagyságú apró kockára vágjuk.

Egy serpenyőben vajat hevítünk, megdinszteljük benne a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a sárgarépát felöntjük a fehérborral és fedő alatt addig pároljuk, amíg a répa félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a cukkinit és a tököt is, majd nagy lángon folyamatosan rázogatva lepirítjuk - nem baj, ha a legapróbb sütőtök kockák szétesnek, ettől csak krémesebb lesz a szósz.

Ezután belehelyezzük a megtisztított sáskarák farkakat, és fedő alatt, alacsony lángon, nagyságuktól függően, 2-3 perc alatt készre főzzük. Közben nem piszkáljuk, mert darabokra eshet!  A rákfarkakat ezután óvatosan kivesszük a szószból, majd félretesszük, melegen tartjuk.

Közben a spagettit kifőzzük, amikor eléri az "al dente" állagot, leszűrjük, és összeforgatjuk a szósszal. A tésztát tányérokba szedjük, a tetejére helyezzük a félretett sáskarákokat, és azonnal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr7116311998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yewa 2012.09.15. 15:06:37

Milyen az állaga ennek a ráknak így főve....olyan mint a garnélának vagy másabb?

gaba 2012.09.16. 05:15:50

Nem, az állaga inkább krémes (mint a frissen abált sertés agyvelőé), azért is kell rá főzés közben vigyázni, csak nagyon alacsony lángon főzni, nem keverni, mert könnyen szétesik, gyakorlatilag "elolvad". Amikor a páncélban főzzük, akkor a páncél maga elvileg megtartja a formát, de a túl erős hő itt is szétroncsolhatja a belsőt. Gondoltam is, hogy karácsonyra készítek belőle valami sáskarák krémes előételt, de ezen még fejben dolgozni kell...

Ismerjük meg a tenger gyümölcseit! I. Közönséges sáskarák – Squilla mantis (Linnaeus, 1758) | Tarka Bárka 2013.02.04. 08:19:51

[...] Őszi tésztaételek II. Spagetti sáskarákkal és zöldségekkel [...]

Farfalle tészta csípős brokkolival és makrélával | Tarka Bárka 2013.09.16. 14:16:15

[...] Spagetti sáskarákkal és zöldségekkel [...]
süti beállítások módosítása