Tarka Bárka

Tarka Bárka

Scampi gratin

2012. december 11. - piazza

Az egyik legegyszerűbb, legnagyszerűbb, legelterjedtebb scampoval készülő ételek egyike.

Scampi gratin

Hozzávalók 4 főre : 12 langusztin, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl brandy, fél citrom kifacsart leve, 100 g vaj, 10 ek. házi zsemlemorzsa, nagy csokor petrezselyemzöld, só, bors, szerencsendió

Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, kissé megpirítjuk rajta az áttört fokhagymát. A serpenyőt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet, a zsemlemorzsát, a fűszereket, a brandyt, a citromlevet, és az egészet alaposan összekeverjük.

A rákokat az ITT leírt módon megtisztítjuk, könyvszerűen kinyitjuk.

Egy akkora tepsinek alját, amelybe az összes scampo belefér megszórunk egy kevés nagyszemű tengeri sóval, páncéjukkal lefelé ráfektetjük a megtisztított rákokat, mindegyikre egy-egy evőkanálnyi petrezselymes-vajas morzsát teszünk, és 200 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük (Ha van a sütőn gratin vagy grill funkció, használjuk!)"

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr9616312082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scampi gratin | ÉDES ÉLET CUKOR NÉLKÜL 2012.12.11. 13:02:23

[...] : 12 langusztin, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl brandy, fél citrom kifacsart leve, 100 g vaj, 10 ek. Tovább » Kategória: Tarka Bárka | Közvetlen link a [...]

A scampo (langusztin, norvégrák) tisztítása és előkészítése | Tarka Bárka 2012.12.27. 06:57:03

[...] Scampi gratin [...]

Ismerjük meg a tenger gyümölcseit! II. Langusztin, norvégrák, scampo (Linnaeus, 1758 | Tarka Bárka 2013.09.16. 10:20:05

[...] és előkészítéséről ITT olvashattok. Receptek a Tarka Bárkán langusztinnal: Scampi gratin Scampi alla busara Zarzuela de pescado y marisco – spanyol halleves   [...]
süti beállítások módosítása