Tarka Bárka

Tarka Bárka

Grasper, a kis tarisznyarák története, és A tengertől az asztalig blog új útra lép

2012. január 21. - piazza

Ezzel a történettel ért véget a szalmaláng életű "A tengertől az asztalig" című blog. A halas ötleteink túlnőttek egy egyszerű, bejegyzéssor szintjén...nagy dolgokra készülünk! Figyeljetek, és ha tetszik, gyertek velünk! :-) "A kedves, fiatal tarisznyarák, Grasper, a többi rákkal együtt a kövek…

Tovább

A lagúna apró garnélái - Fokhagymás-petrezselymes homoki garnéla lágy polentával

Végre elfogyott az alapanyagunk! Elérkeztünk az aprócska garnélákkal készülő ételek utolsó állomásához. Fokhagymás-petrezselymes homoki garnéla lágy polentával Hozzávalók: 200 g homoki, fűrészes vagy ostoros garnéla (tisztítva mérve), extraszűz olívaolaj, egy gerezd fokhagyma, egy kis csokor…

Tovább

A lagúna apró garnélái 3. - Sült homoki garnéla

Az egyik nagy kedvencem! Édes, ropogós, egyszerűen nem lehet abbahagyni! Ha van rá lehetőségünk, használjunk hozzá homoki garnélát, egyrészt mert ennek a páncélja nem szúr, mint a fűrészesé vagy az ostorosé, másrészt mert ropogósabbra sül, mint a apró társai. Hozzávalók: lehetőleg nem túl karakteres…

Tovább

A lagúna apró garnélái 2. - Spagetti paradicsomos homoki garnélával

Hozzávalók: 320 g spagetti, 200 g homoki, fűrészes vagy ostoros garnéla tisztítva mérve, 1 salottahagyma, extraszűz olvaolaj, 3-4 levél bazsalikom, egy kis csokor petrezselyemzöld, 1 dl száraz fehérbor, só, bors, 4 db érett, édes Arawak paradicsom (vagy 280 g hámozott, jó minőségű konzerv…

Tovább

A lagúna apró garnélái 1. - Metélőhagymás frittata homoki garnélával

Egy koraőszi történet A mese A varmoi halárus sózott rám egy kilónyit ezekből a rákocskákból…”Higgyen nekem kedves, sti gamberetti sono una squisitezza!”, és már szajkózta is pontról pontra a receptkeket, a frittatát, a sughettót, a fritturát, közben itt-ott lepattogzott rózsaszín lakkos körmével…

Tovább

Rizottó sárgarépával, cukkinivel és sima lepényhallal

A rizottót a legtöbb gyerek szereti, és elárulok egy tiktokot is: reeeengeteg zöldséget el lehet benne tüntetni (akár pürésítve is), szóval nem csak baba, hanem mama (meg persze apa)barát étel is. Aki szereti, hagyhatja levesesebbre is, nálunk ezt kicsit szárazabban kérték. Ha turkafurka korszaka…

Tovább

Levelestészta halacskák zsályás-tilapiás sütőtök mártogatóssal

Ez itt a szilveszteri első bónusz kifejezetten gyerekeknek. (Igen, Szilveszterkor jóbarát a kész leveles tészta!) Tegye fel a kezét az, akinek nincs kedve a tésztahalakat belecsobbantani a sütőtökös mártásba! Idén nyáron készítettem szülőknek szóló halas anygot, ez a recept is része volt. Imádtam…

Tovább

Sókéregben sült gyömbéres-narancsos rózsaszín durbincs

Hozzávalók: 1 kb. 1 kg súlyú rózsaszín durbincs, kb. 2 kg durva szemű tengeri só, 2-3 szelet narancs, 2-3 ágacska rozmaring, egy kis darabka friss gyömbér, extra szűz olívaolaj, frissen őrölt feketebors   Szép, igaz? A halat megtisztítjuk, kizsigereljük, alaposan átmossuk (mivel sóban sül, a…

Tovább

Sonkával sült zsályás-citromos bajuszos vörösmárna

Hozzávalók: 12 db bajuszos vörösmárna, 12 szelet pármai sonka, 70 g zsemlemorzsa, 2 citrom, 4 ek. extra szűz olívaolaj, 6 zsályalevél, 10 g vaj, só, bors A márnákat tisztítsuk meg, zsigereljük ki, majd szórjuk meg a kisebb darabokra tépkedett zsályalevelekkel, egy kevés sóval, borssal,…

Tovább
süti beállítások módosítása