Tarka Bárka

Tarka Bárka

Bazsalikompesztós spagetti fokhagymás kalmárcsápokkal

2012. október 26. - piazza

Bazsalikompesztós spagetti fokhagymás kalmárcsápokkal Hozzávalók: 320 g spagetti A pesztóhoz: 1 cikk fokhagyma, 60 g bazsalikomlevél, 80 ml extraszűz olívaolaj, 4 ek. frissen reszelt parmezán, 2 ek. frissen reszelt pecorino, 20 g fenyőmag, só A kalmárhoz: 200 g konyhakész kalmárcsáp, 2 cikk…

Tovább

A világ hallevesei XX. - Spanyolország II. - Almériai halleves

Ezt a hallevest csak a mi tartományunkban készítik és szerintem itt sem mindenki ismeri, pedig nagyon finom, és a hűvös őszi-téli időszakban igazán jólesik egy forró leves, úgyhogy nem árt bővíteni a (hal)leves repertoárt. Almériai halleves Hozzávalók (4 személyre): 1 db kb. 1 kg-os ördöghal, 1 db…

Tovább

Tigrisgarnéla marinált paradicsommal és thai öntetes salátával

A recept Gordon Ramsay Mennyei halételek című megunhatatlan szakács könyvéből származik. A garnélák marinádjából kihagytam a curry port azon egyszerű oknál fogva, hogy a férjem nem szereti. Faszén parázs sem volt épp kéznél a konyhában, ezért a paradicsomok grill programon, sütőben, a garnélák pedig…

Tovább
süti beállítások módosítása