Tarka Bárka

Tarka Bárka

A világ hallevesei XXIV. - Amerikai Egyesült Államok I. - New England clam chowder - krémes kagylóleves káosz az Újvilágból

2012. december 16. - piazza

Rég keresek igazi "tradicionális" New England-i kagylóleves receptet, de annyiféle elkészítési mód, opcionális hozzávaló és tálalási verzió létezik, hogy a hosszú kutatás során elvesztem a rengetegben. Végül tettem egy utolsó kísérletet, megkérdeztem a gyerekkori legkedvesebb barátnőmet, aki…

Tovább

Variációk sütőben sült pontyra - Mediterrán és tejfölös-citromos pontyszeletek burgonyával sütve

Egyelőre nincs sok pontyrecept a Tarka Bárkán, ennek pedig az egyetlen oka, hogy nálunk szinte beszerezhetetlen. Üzletben egyáltalán nem kapható, az olasz horgásznak pedig eszébe sem jut hazavinni a véletlenül horogra akadt zsákmányt. Eddig tehát legkedvesebb gasztroblogger ismerőseinkkel főztünk…

Tovább

Makréla olívaolajban

Jó, megígérem, nem lesz több marinált halas recept - az idén. Hálás téma, nem tehetek róla, az egyik kedvencem! Arról nem is beszélve, hogy ha valaki az ünnepek alatt nem tud órákig a tűzhely mellett állni, különösen jól jöhetnek az előre elkészíthető (hal)ételek, mint pl. ez a mandulás-alma…

Tovább

Füstölt pisztrángos tarkabab krémleves füstölt pisztránggal :-)

Nem, nem írtam el a címet, a játék a hidegen és a melegen füstölt pisztráng felhasználásával történt, így: Melegen füstölt pisztrángos tarkabab krémleves hidegen füstölt pisztránggal Hozzávalók 6 főre: A leveshez: 240 g száraz tarkabab, 50 g sárgarépa, 50 g zellergumó, 1 babérlevél, 1 gerezd…

Tovább

Főtt polip rozmaringos lencsével

Főtt polip rozmaringos lencsével Hozzávalók 6 főre - előételként: A poliphoz: egy kb. 600 grammos polip, fél citrom, 1 babérlevél, egy csokor vegyes zöld fűszer (kakukkfű, rozmaring, zsálya), 2 kis fej salotta hagyma, só, egy kávéskanálnyi szemes feketebors, 2 dl száraz vörösbor, egy kisebb…

Tovább

Scampi gratin

Az egyik legegyszerűbb, legnagyszerűbb, legelterjedtebb scampoval készülő ételek egyike. Scampi gratin Hozzávalók 4 főre : 12 langusztin, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl brandy, fél citrom kifacsart leve, 100 g vaj, 10 ek. házi zsemlemorzsa, nagy csokor petrezselyemzöld, só, bors,…

Tovább

A scampo (langusztin, norvégrák) tisztítása és előkészítése

A langusztin előkészítése attól függ, hogy a későbbiekben hogyan szeretnénk felhasználni. Ha csak a rákhúsra van szükségünk, a következőképp járjunk el: Fektesük a scampot magunk elé egy nagyobb vágódeszkára hasával felfelé. Egy éles késsel vágjuk le a fejét, kaparjuk ki a fej alsó részén lévő…

Tovább

Zöldségleves sárgarépás garnélával töltött csillag-raviolival

Egy egyszerűen elkészíthető, de viszonylag időigényes levest hoztam mára azoknak akik szeretnek a karácsonyi menüvel bíbelődni: Zöldségleves sárgarépás garnélával töltött csillag-raviolival Hozzávalók 4 főre:  A tésztához: 200 g liszt, 2 tojás A töltelékhez: 150 g garnéla farok, 80 g ricotta, 1…

Tovább
süti beállítások módosítása