... ami szépen csillog majd a karácsonyi asztalon.
Gránátalmás-édesköményes polipsaláta
Hozzávalók 4 főre: egy kb. 800 grammos polip, fél citrom, 1 babérlevél, egy csokor vegyes zöld fűszer (kakukkfű, rozmaring, zsálya), 2 kis fej salotta hagyma, só, egy kávéskanálnyi szemes feketebors, 2 dl száraz…
Ilyen és ehhez hasonló tekercseket akkor "szoktam" készíteni, amikor kisebb halakat kapok. Ezeket általában nem szokták filézni, hiszen egészben gazdaságos az elkészítésük, de amikor nyugalomra van szükségem, akkor a kicsikhez is örömmel fogok hozzá. Az eredmény: nr 1 vacsora és egy higgadt, boldog…
A nyelvhal Éva ötlete alapján készült, amikor már nem tudtam mit kezdeni az extrafriss zsákmánnyal.
Vajban sült nyelvhal petrezselymes narancsmártással és sárgarépás karfiolfasírttal
Hozzávalók 4 főre:
A halhoz: 4 db kb. 200 grammos nyelvhal, 200 ml tej, 1 tk. liszt, egy kis csokor petrezselyemzöld,…