Tarka Bárka

Tarka Bárka

Babéros-paradicsomos angolna, Delicius és Boldog Karácsonyt

2012. december 22. - piazza

A Delicius termékeit bizonyára sokan ismeritek, jó ideje jelen vannak már a magyar piacon is. (Én a sózott, az olajos-kapris és az olajos-csípős szardellájukat kedvelem különösen.) Ez már a második alkalom, hogy együtt dolgozunk, most olasz bloggerek részvételével egy hagyományos és újragondolt…

Tovább

Gránátalmás-édesköményes polipsaláta

... ami szépen csillog majd a karácsonyi asztalon. Gránátalmás-édesköményes polipsaláta Hozzávalók 4 főre: egy kb. 800 grammos polip, fél citrom, 1 babérlevél, egy csokor vegyes zöld fűszer (kakukkfű, rozmaring, zsálya), 2 kis fej salotta hagyma, só, egy kávéskanálnyi szemes feketebors, 2 dl száraz…

Tovább

Halvásárlás - Minden, amire érdemes odafigyelni: a megbízható halkereskedő, választék, a friss hal legfőbb ismérvei, tárolás, gyorsfagyasztott halak, címkék...

Nem népmese, nem is divatirányzat, egyszerűen kezdünk valóban rájönni, hogy az egészséges és tudatos táplálkozásra való fokozott odafigyelés nem más, mint létkérdés. Sejtjük már, honnan érkezik a jó gyümölcs és zöldség, gyakrabban nyújtjuk a kezünket a kézműves termékek felé, megdobban a szívünk…

Tovább

Mandarinos-petrezselymes garnéla pirított fenyőmaggal

Percek alatt elkészíthető, akár elegáns karácsonyi előétel is lehet - csak ne felejtsük el a végén rászórni a pirított fenyőmagot, khm. Mandarinos-petrezselymes garnéla pirított fenyőmaggal Hozzávalók előételként 4 főre: 12 db friss garnéla, egy kis csokor petrezselyemzöld, só, frissen őrölt…

Tovább

Szalonnás-póréhagymás nyelvhal tekercsek sült burgonyával

Ilyen és ehhez hasonló tekercseket akkor "szoktam" készíteni, amikor kisebb halakat kapok. Ezeket általában nem szokták filézni, hiszen egészben gazdaságos az elkészítésük, de amikor nyugalomra van szükségem, akkor a kicsikhez is örömmel fogok hozzá. Az eredmény: nr 1 vacsora és egy higgadt, boldog…

Tovább

Vajban sült nyelvhal petrezselymes narancsmártással és sárgarépa-karfiol fasírttal

A nyelvhal Éva ötlete alapján készült, amikor már nem tudtam mit kezdeni az extrafriss zsákmánnyal. Vajban sült nyelvhal petrezselymes narancsmártással és sárgarépás karfiolfasírttal Hozzávalók 4 főre: A halhoz: 4 db kb. 200 grammos nyelvhal, 200 ml tej, 1 tk. liszt, egy kis csokor petrezselyemzöld,…

Tovább

Lapos halak - Nyelvhal nyúzása és filézése

Kerek halat már filéztünk (aranydurbinccsal próbálkoztunk ITT), most megnézzük, hogyan kell a lapos halakkal bánni. A tudnivalókat egy nyelvhallal szemléltetjük. A nyelvhalat sötét színű bőrével felfelé munkalapra helyezzük. Két lehetőségünk van: vagy a farokúszótól vagy a fejtőtől kezdve…

Tovább
süti beállítások módosítása