Tarka Bárka

Tarka Bárka

Halak és tenger gyümölcsei a szilveszteri (büfé)asztalon - válogatás a Tarka Bárka ételeiből

2012. december 30. - piazza

Előételek, parti falatok Borjúsült füstölt pisztrángos fejtett bab krémmel Fokhagymás-petrezselymes cukkinitekercs füstölt vajhallal Garnéla pirítóson zöld fűszeres sajtkrémmel és taggiai olajbogyóval Hideg zeller krémleves zöld fűszeres garnéla nyársakkal Langusztin koktél rózsaszínű…

Tovább

Halak, vizek, halászat Magyarországon VI. - Az eutrofizáció

Az eutrofizáció olyan, mint a foci. Mindenki ért hozzá, mindenki hallott róla és mindenki hozzá is szól. Persze, akárcsak a foci esetén, itt is elenyésző a képzett, valóban hozzáértő ember, így aztán az eutrofizációról sokféle tévhit kering közszájon. Ezeket a tévhiteket szeretném eloszlatni ezzel a…

Tovább

Rozmaringos focaccia szardellás vajjal

Rozmaringos focaccia szardellás vajjal Hozzávalók: A focacciához: 350 g liszt, 5 ek. extra szűz olívaolaj, 20 g élesztő, 1 tk. kristálycukor, 1 tk. finomsó, 1/2 ek. nagyszemű só, kb. 210-250 ml langyos víz, 1 ágacska rozmaring A szardellás vajhoz: 80 g vaj, 3 sózott szardella, néhány csepp…

Tovább

Halászlé halgombóccal

Gergely kollégánk két kisgyermek édesapja. Ők azon kevés magyar családok közé tartoznak, akiknél gyakran kerül halétel az asztalra. Elsősorban édesvízi halakat fogyasztanak, hiszen ezek azok, amikhez viszonylag könnyen hozzá tudnak jutni. Enikő, Gergely felesége gyakran trükkökhöz folyamodik; nem,…

Tovább

Langusztin koktél rózsaszínű grapefruittal

Langusztin tél rózsaszínű grapefruittal Hozzávalók 4 főre: 12 scampo farok, 5-6 ek. majonéz (1 tojásárgája, kb. 1,2 dl napraforgó olaj, 1 kk. mustár, csipetnyi só, néhány csepp citromlé), 1 tk. Whiskey, 2 ek. házi ketchup vagy egyszerű sűrített paradicsom, 1 tk. worcester szósz, néhány csepp…

Tovább

Citromos-petrezselymes marinált szardella

Citromos marinált szardella Hozzávalók: 16 db friss szardella, 1 citrom, só, frissen őrölt feketebors, egy kis csokor petrezselyemzöld, extraszűz olívaolaj A szardellák hátuszonyát és fejét levesszük, ujjunkkal a hasi részt felnyitjuk, a belsőségeket eltávolítjuk, majd a halakat, mint egy könyvet,…

Tovább
süti beállítások módosítása