Tarka Bárka

Tarka Bárka

Lillafüredi szénégető spagetti

2013. február 01. - piazza

Amikor belekóstoltam, csak annyit tudtam mondani: " basszus, azta!, ez jobb, mint az eredeti!", olasz férj pedig nagy bőszen bólogatott.

A hozzávalókat és az elkészítési folyamatot tekintve egyértelműen nem ragaszkodtam a spaghetti alla carbonara tradicionális receptjéhez.

Lillafüredi szénégető spagetti

Hozzávalók 4 főre: egy Lillafüredi füstölt pisztráng, 320 g spagetti, 2 egész tojás, 2 tojás sárgája, 4 tk. frissen reszelt érlelt juhsajt, 1 salotta hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, só, frissen őrölt feketebors, 2-3 tk. vaj

carbonara lillafured

A füstölt pisztráng bőrét lehúzzuk, a halhúst lefejtjük a gerincről. Ez négy részletben történik: a halhúst a fejtől a farokig a gerinc mentén bevágjuk, és a felső felet felfelé, az alsó felet lefelé mozdítva lehúzzuk a csontról. A műveletet a hal másik oldalán megismételjük. Ha az az alsó részekben maradt bordacsont, kiszedjük (így ez már teljesen szálkátlan marad), és a felső részekkel együtt 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk. Az apró, hajlékony szálkákat menet közben eltávolítjuk.

A hagymát és a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk, a fokhagymát áttörjük.

Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, és a füstölt pisztráng darabkákat, majd alacsony lángon további 1 percig pároljuk. Félretesszük, melegen tartjuk.

A tojásokat sóval, borssal és a sajttal felverjük.

Közben a spagettit lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az "al dente" ("harapható", nem teljesen puhára főtt állagot), leszűrjük, és a közben újra felhevített petrezselymes pisztránghoz keverjük.

Ekkor a tésztára öntjük a sajttal felvert tojásokat, ismét borsozzuk, a serpenyőt lehúzzuk a tűzről,  az egészet összekeverjük, és azonnal tálaljuk. (Még egy kevés juhsajtot és friss, aprított petrezselyemzöldet nem tilos a tetejére reszelni.)

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr6616312156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása