Tarka Bárka

Tarka Bárka

Paprikás lisztben sült zsályás-hagymás pisztrángfilé

2013. február 20. - piazza

Paprikás lisztben sült zsályás-hagymás pisztrángfilé

Hozzávalók 2 főre: 1 kb. 300 grammos pisztráng filé, 1 kis fej lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, liszt, 1/2 kk. házi, őrölt pirospaprika, egy kis csokor friss zsályalevél, 1/4 citrom, vaj, extra szűz olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors

DSC_2388

A hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.

A pisztrángfilét szárazra töröljük, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.

Serpenyőben kevés vajat és olívaolajat hevítünk. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymákat, alacsony lángon megdinszteljük, majd szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.

A halat paprikás lisztbe forgatjuk.

A zsályát és a pisztráng filét bőrével lefelé a megmaradt zsiradékba helyezzük, és közepesen erős lángon addig sütjük, amíg a hal kb. háromnegyedéig átsül. Ekkor a filét megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk.

A halat a dinsztelt hagymával és néhány csepp citromlével meglocsolva a számunkra legkedvesebb zöldségből készült körettel, tálaljuk. Nálunk egy egyszerű zöldsaláta került mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr4516312180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása