Tarka Bárka

Tarka Bárka

Sült édesburgonya füstölt pisztránggal és friss juhsajttal

2013. február 26. - piazza

Sült édesburgonya füstölt pisztránggal és juhsajttal

Hozzávalók 4 főre: 3 közepes édesburgonya, 1 db lillafüredi füstölt pisztráng, 160 g friss juhsajt, dióolaj, extra szűz olívaolaj, néhány zsályalevél, frissen őrölt feketebors, sóDSC_6596Az édesburgonyát meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, megszórjuk apróra tépkedett zsályalevelekkel, és az egészet összeforgatjuk.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt puhára sütjük

Közben a juhsajtot (állagától függően) elmorzsoljuk/lereszeljük.

A füstölt pisztráng bőrét lehúzzuk, a halhúst lefejtjük a gerincről. Ez négy részletben történik: a halhúst a fejtől a farokig a gerinc mentén bevágjuk, és a felső felet felfelé, az alsó felet lefelé mozdítva lehúzzuk a csontról. A műveletet a hal másik oldalán megismételjük. Ha az az alsó részekben maradt bordacsont, kiszedjük (így ez már teljesen szálkátlan marad), és a felső részekkel együtt 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk. Az apró, hajlékony szálkákat menet közben eltávolítjuk.

Az édesburgonyát tányérokra helyezzük, megszórjuk a sajttal és a füstölt pisztráng darabkákkal, bőven borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés dióolajjal, és azonnal tálaljuk.

(p.s. néhány csepp vaníliás szilvaecet vagy a Pödör alma balzsamecete vagy 1-2 tk. narancslével elkevert tejföl igazán feldobja a fogást!)

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr5716312184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása