Tarka Bárka

Tarka Bárka

Posírozott pisztráng kapribogyós fokhagyma szósszal és sárgarépa salátával

2013. március 08. - piazza

Posírozott pisztráng kapribogyós fokhagyma szósszal és sárgarépa salátával

Hozzávalók 4 főre:  2 db kb. 250 grammos konyhakész pisztráng, 1 citrom, 1 salotta hagyma, 1 zellerszár, 1 sárgarépa, kis csokor zöld fűszer (kakukkfű, zsálya, rozmaring, majoránna), 1 babérlevél, 8-10 szem egész feketebors, 5 gerezd fokhagyma, 2 kk. kapribogyó, 250 ml tej, extra szűz olívaolaj

posirozott ok

A fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket félbevágjuk. A kapribogyót felaprítjuk. (Néhányat félreteszünk egészben.)

A sárgarépát megpucoljuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, a hagyma külső, kemény héját lehúzzuk.

Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a félbevágott fokhagymagerezdeket és közepes lángon rózsaszínűre pirítjuk. Felöntjük a tejjel, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve harmadára forraljuk. Hozzáadjuk a kapribogyót, és botmixerrel simára turmixoljuk. Sózzuk, egyet forralunk rajta, és levesszük a tűzről. Ha szükséges, néhány csepp citromlével savanyítjuk.

Egy akkora lábasban, amelyben a pisztrángok kényelmesen elférnek, a zöld fűszer csokorral, a babérlevéllel, fél citrommal, a sárgarépával, hagymával, a zellerszárral és a feketeborssal vizet melegítünk. Belehelyezzük a pisztrángokat, és amikor a víz eléri a 85-90 fokot, ezen a hőmérsékleten, tehát nem forrásban lévő, csak gyöngyöző vízben 4-6 percig posírozzuk.

Közben a sárgarépát sózzuk, borsozzuk, kevés extra szűz olívaolajjal és néhány csepp citromlével összeforgatjuk.

A halakat kiemeljük a posírozó léből, előmelegített tányérokra helyezzük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés extra szűz olívaolajjal és a kapris fokhagyma szósszal valamint a sárgarépa salátával azonnal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr5416312194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása