Tarka Bárka

Tarka Bárka

Rakott tészta vörösmárnával

2013. november 16. - piazza

Hozzávalók 4 személyre: 280 g penne, 12 db bajuszos vörösmárna, 4 db datolyaparadicsom, 25 g vaj, 2 ek. liszt, 150 ml tej, 100 ml hal alaplé, 50 g sós ricotta, 2 gerezd fokhagyma, bazsalikomlevelek, só, frissen őrölt feketebors, frissen reszelt szerecsendió A vörösmárnákat kizsigereljük,…

Tovább

Makrélás-paradicsomos babsaláta

...mert a konzerv hal is hal és mert az utolsó paradicsomok még ehhez az ételhez is tökéletesen megfelelnek (ja, és főleg mert még mindig nem vagyok hajlandó elfogadni ezt az esős, ködös, szomorú és végtelenül hosszú, csúnya őszt). Makrélás-paradicsomos babsaláta Hozzávalók 4 személyre: 200 g száraz…

Tovább

Sóágyon sült aranydurbincs

A hétvégére előrejelzett hó hírére gyorsan lekapkodtam az utolsó hat paradicsomot és két paprikát; nem volt kérdés, hogy halban végzik. (A friss paprikát nagyon szeretem ilyenkor, gyakran fűszerezek vele, hiszen valódi ízbombává válik a lassú érés során.) A konyhámba egy pillanatra visszatért a kora…

Tovább
süti beállítások módosítása