Tarka Bárka

Tarka Bárka

Hájas tészta lazaccal töltve (Emi nénitől)

2013. február 22. - piazza

A házi, üstben főtt szilvalekvárral töltött hájas az egyik legrégebbi, legfinomabb, nem mellesleg legmunkaigényesebb tradicionális magyar sütemény. Rég készülök rá, hogy hallal töltsem, aztán amikor végre mindent sikerült megszervezni - tanárnénit, hájat, hideget legfőképp - a fő hozzávalóhoz, ami…

Tovább

Paprikás lisztben sült zsályás-hagymás pisztrángfilé

Paprikás lisztben sült zsályás-hagymás pisztrángfilé Hozzávalók 2 főre: 1 kb. 300 grammos pisztráng filé, 1 kis fej lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, liszt, 1/2 kk. házi, őrölt pirospaprika, egy kis csokor friss zsályalevél, 1/4 citrom, vaj, extra szűz olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors A…

Tovább

Csípős-zöldséges kékkagyló leves

Csípős zöldséges kékkagyló leves Hozzávalók 4 személyre: 2 kg kékkagyló, 1 fehér hagyma, 2 cikk fokhagyma, 10 dkg sárgarépa, 50 g zellerszár, 300 g hámozott, darabolt paradicsom, 150 g cukkini, 150 g kaliforniai paprika, 100 ml száraz fehérbor, 1 csípőspaprika, 1 ágacska rozmaring, egy kis csokor…

Tovább
süti beállítások módosítása