Tarka Bárka

Tarka Bárka

Szardellás-kecskesajtos sült csípős paprika

2014. március 26. - piazza

Szardellás-kecskesajtos sült csípős paprika

Hozzávalók 4 személyre (előételként): 4 db hegyes, piros, húsos csípős paprika, 180 g friss kecskesajt, 8 db olajos szardella filé, 1 kk. friss kakukkfű levél, 1/2 kk. szárított oregánó, só, frissen őrölt feketebors, 2 tk. kukoricadara, 1 lime

szardellas csipospaprika pic

A kecskesajtot kevés sóval, borssal, a friss kakukkfű levélkékkel és a szárított oregánóval simára keverjük, és habzsákba töltjük.

A csípős paprikákat félbe vágjuk, a csumákat, a magokat és az ereket eltávolítjuk. A szardella filéket a paprikába fektetjük, majd megtöltjük a fűszeres kecskesajttal. (A szardellát érdemes megkóstolni, és ha túl sós, kiáztatni, vagy a só helyett egyenesen a sajtba aprítani.)

A töltött paprikákat megszórjuk a kukoricadarával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben, grill programon 10 perc alatt készre sütjük. Melegen vagy langyosan néhány csepp extra szűz olívaolajjal meglocsolva, egy lime gerezd kíséretében, kettesével tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr5516312356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása