Tarka Bárka

Tarka Bárka

Petrezselymes sáskarák

2012. január 21. - piazza

Hozzávalók: 12 db sáskarák, egy kisebb csokor vegyes zöldfűszer (kakukkfű, zsálya, rozmaring, bazsalikom), 1 citrom, extraszűz olívaolaj, egy kis csokor petrezselyemzöld, só, frissen őrölt feketebors

DSC_0091-1

Egy lábasban a zöldfűszer csokorral és fél citrommal vizet forralunk, hozzáadjuk a sáskarákokat, és újraforrástól számítva a sáskarákok nagyságától függően, az egészet 1-1,5 percig főzzük. Ezután leszűrjük, ollóval egyesével körbevágjuk a sáskarákok farokrészét, a páncél felső felét felnyitjuk, a rákhúst pedig óvatosan, hogy ne törjön, kiemeljük, végül hármasával tányérra helyezzük.

A petrezselemzöldet finomra aprítjuk.

Ezután meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, néhány csepp citromlével, megszórjuk frissen őrölt feketeborssal, és a finomra aprított petrezselyemzölddel. Friss, ropogós kérgű kenyérrel vagy fokhagymás pirítóssal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr4116311748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismerjük meg a tenger gyümölcseit! I. Sáskarák | Tarka Bárka 2012.09.11. 07:26:37

[...] Petrezselymes sáskarák [...]

Sáskarák tisztítása, előkészítése | Tarka Bárka 2012.09.15. 14:33:07

[...] Petrezselymes sáskarák [...]

Őszi tésztaételek I. – Spagetti sáskarákkal és zöldségekkel | Tarka Bárka 2012.09.20. 05:25:45

[...] Kóstoltátok már a sáskarákot? Íme, a legegyszerűbb elkészítési mód. [...]
süti beállítások módosítása