Tarka Bárka

Tarka Bárka

Füstölt paprikás-kukoricapelyhes bundában sült szardella majonézes-medvehagymás mártogatóssal

2014. április 24. - piazza

A húsvéti sonkában és egyéb finomságokban való tobzódásra az egyik legjobb gyógyír: Együnk halat! Pl. szardellát:

DSC_7356

Füstölt paprikás-kukoricapelyhes bundában sült szardella majonézes-medvehagymás mártogatóssal

Hozzávalók 4 személyre:

A halhoz: 500 g friss szardella, két maréknyi corn flakes, 1 ek. rizsliszt, 1 tk. őrölt füstölt paprika, só, frissen őrölt feketebors, kukorica olaj a sütéshez, citromgerezdek a tálaláshoz

A mártáshoz: 1 tojássárgája, 1 kk mustár, 1/2 gerezd fokhagyma, kb. 100 ml kukorica olaj, citromlé, só, 1 ek. tejföl (esetleg csipetnyi cukor), egy kis csokor medvehagyma, chilipehelyDSC_7769

A corn flakest késes aprítóban porrá daráljuk, és elkeverjük a rizsliszttel, kevés frissen őrölt feketeborssal, valamint a füstölt paprikával.

A halakat megtisztítjuk: kizsigereljük, kifilézzük, majd konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a fölösleges vizet. (Bizonytalanabbaknak fotókkal kísért útmutató itt.)

A mártáshoz a tojássárgáját elkeverjük a mustárral, hozzáadjuk a fokhagymát, és az olajat lassan hozzácsorgatva, botmixer segítségével, sűrű majonézt készítünk. Ízlés szerint citromlével, sóval, esetleg egy csipetnyi cukorral ízesítjük, elkeverjük benne a tejfölt, a finomra aprított medvehagymát, és tálalásig hűtőben tároljuk.

A szardella filéket besózzuk, a kukoricapelyhes-paprikás rizslisztes keverékbe forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Citromgerezdekkel és kevés chilipehellyel megszórt medvehagymás mártogatóssal azonnal tálaljuk.

DSC_7393

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr5716312372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása