Tarka Bárka

Tarka Bárka

Egészben sült marinált makréla

2012. augusztus 29. - piazza

Amíg az ajándékokért vívott küzdelem folytatódik, mi sem tétlenkedünk:

Egészben sült marinált makréla

Hozzávalók: 2 db kb 400 grammos makréla, 2 citrom, 1 fehér hagyma, nagy csokor petrezselyemzöld, 2 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma,  100 ml száraz fehérbor (Blason Chardonnay 2011) extra szűz olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors

A halakat kibelezzük, alaposan leöblítjük, és szárazra töröljük. A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, az egyik citromot fél cm vastag karikára , a másikat félbe vágjuk.

A megtisztított halakat egy tálba tesszük, a hasukat megtöltjük a petrezselyemmel, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és az egyik citrom levével. Hozzáadjuk a tenyereink között megdörzsölt babérlevelet, a hagyma- és a fokhagyma szeleteket, borsozzuk, és az egészet néha megforgatva 1-1,5 órán keresztül állni hagyjuk.

Ezután egy tűzálló tál aljára citromszeleteket helyezünk, majd ráfektetjük a marinált makrélákat. Meglocsoljuk a fehérborral, meghintjük egy kevés sóval, a tetejükön szétosztjuk a pácból kiszedett hagymát, fokhagymát és a babérlevelet, és 200 fokra előmelegített sütőben, grill programon kb. 12 perc alatt készre sütjük.

(Rozmaringos tepsis burgonyával, kapribogyós burgonyapürével, és grillezett nyári zöldségekkel is tálaltam már.)

A recept a Kifőztük magazin és a Budavári Borfesztivál közös receptversenyén is indul.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr5916311984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Halételek a szilveszteri (büfé)asztalra | Tarka Bárka 2012.12.30. 06:47:06

[...] Egészben sült marinált makréla [...]
süti beállítások módosítása