Tarka Bárka

Tarka Bárka

Sárgarépás-paradicsom pesztós bulgur vénuszkagylóval

2014. október 20. - piazza

Hozzávalók 4 személyre:

A pesztóhoz: 4 db fél aszalt paradicsom, 40 g dióbél, kb. 50 ml napraforgó olaj

A répás bulgurhoz: 200 g sárgarépa, 280 g bulgur, só

A kagylóhoz: 500 g vénuszkagyló, egy nagy csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, extra szűz olívaolaj, frissen őrölt fekete bors

DSC_1839

Az aszalt paradicsomokat a dióval és annyi napraforgó olajjal, hogy krémes állagú masszát kapjunk, botmixer segítségével összeturmixoljuk.

A sárgarépát meghámozzuk, 1-2 mm vastag karikára vágjuk, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, és egy keverőtálba tesszük.

A bulgurt a répa főzővizében puhára főzzük.

A fokhagymát megpucoljuk, és a petrezselyemzölddel együtt finomra aprítjuk.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, megpirítjuk benne a fokhagymát, hozzáadjuk a kagylókat, a petrezselymet, megborsozzuk, és lefedve, nagy lángon az egészet addig főzzük, amíg a kagylók kinyílnak. (Amelyik kagyló nem nyílik ki, kidobjuk.)

Először a bulgurt és a paradicsom pesztót, majd a petrezselymes kagylót is a sárgarépához keverjük, és azonnal tálaljuk. (Langyosan a legfinomabb.)

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr5916312394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása