Tarka Bárka

Tarka Bárka

Sáskarák tisztítása, előkészítése

2012. szeptember 15. - piazza

A sáskarák tisztítása, előkészítése

- akár nyersen, akár hőkezelés után -

a sáskarák fejét levesszük, lábait levágjuk

a farokrészt vékony sávban körbevágjuk

a páncél felső részét felnyitjuk

a rákhúst kiemeljük belőle

a rákhúst megfordítjuk, éles késsel nem túl mély vágást ejtünk rajta, és a bélcsatornát kézzel vagy egy fogvájó segítségével eltávolítjuk

voilá, a megtisztított sáskarákjaink A sáskarák húsa nagyon törékeny. A hőkezelés során kíméletes módszereket használjunk, és amíg elkészül a rákhús, lehetőleg ne nyúljunk  hozzá, ne keverjük, mert apró darabokra esik.

A Tarka Bárka recept ajánlata:

Petrezselymes sáskarák

Spagetti sáskarákkal és zöldségekkel

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr3216312006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yewa 2012.09.15. 08:08:38

Szentül meg voltam győződve, hogy a feje az ellenkező oldalon van! No, sutba dobhatom a Tengeriherkentyűszeti Diplomámat... :-DDD

gaba 2012.09.15. 13:17:02

Amikor először láttam, én is. :-) Ha véletlenül belebotlasz valahol nézd meg tüzetesen, fantasztikus állat!

Őszi tésztaételek I. – Spagetti sáskarákkal és zöldségekkel | Tarka Bárka 2012.09.15. 14:31:49

[...] Tudjátok, hogyan kell megtisztítani/előkészíteni? Ha nem, elmagyarázzuk. [...]

Ismerjük meg a tenger gyümölcseit! I. Közönséges sáskarák – Squilla mantis (Linnaeus, 1758) | Tarka Bárka 2012.11.10. 08:00:22

[...] A sáskarák tisztítása és előkészítése fázisfotókkal illusztrálva itt található.  [...]
süti beállítások módosítása