Tarka Bárka

Tarka Bárka

Spagetti sáskarákkal és zöldségekkel

2012. szeptember 15. - piazza

Tudjátok, hogyan kell megtisztítani/előkészíteni? Ha nem, elmagyarázzuk. Kóstoltátok már a sáskarákot? Íme, a legegyszerűbb elkészítési mód. És még egy ötlet: Spagetti sáskarákkal és zöldségekkel Hozzávalók: 280 g spagetti, 12 db sáskarák, 150 g cukkini, 150 g sárgarépa, 100 g sütőtök, 1 cikk…

Tovább

Sáskarák tisztítása, előkészítése

A sáskarák tisztítása, előkészítése - akár nyersen, akár hőkezelés után - a sáskarák fejét levesszük, lábait levágjuk a farokrészt vékony sávban körbevágjuk a páncél felső részét felnyitjuk a rákhúst kiemeljük belőle a rákhúst megfordítjuk, éles késsel nem túl mély vágást ejtünk rajta, és a…

Tovább

A világ hallevesei XVIII.- Magyarország VI.- Festetics halászlé

A világ hallevesei sorozat ismét Magyarországon jár, ezúttal újból Max konyhájából kaptunk egy nagyszerű receptet, a Festetics halászlét. Halászlé, de nem a megszokott formában. Franciás változat, tejföllel és mustárral pikánssá tett, kicsit bővebb lére eresztett egytálétel. A balatoni halászlé…

Tovább

Halirodalom VI. - Rónay György: Halak

Rónay György: Halak 1. A víz alatt, a víz alatt hallgatnak lenn a hűs halak. Nézik a kék vízáradást és hallgatják a hallgatást. Mert a hal sűrű szálkaváz köré rakódott hallgatás. Mély, kocsonyás csönd, mit a hal páncélos pikkelye takar. És ha lefejted a pikkelyét, halpénzek hullnak…

Tovább
süti beállítások módosítása