Tarka Bárka

Tarka Bárka

Petrezselymes csonkakagyló

2013. október 23. - piazza

Az alábbi recept ismét kezdőknek szól, és elsősorban azért figyelemre méltó, mert szinte kivétel nélkül minden halétel elkészítésénél alkalmazható. Akinek sosem volt még dolga halakkal és a tenger gyümölcseivel, az is bátran kipróbálhatja, elég a hőkezelési időkre odafigyelni, a többi tényleg gyerekjáték.

Szükségünk lesz extra szűz olívaolajra és/vagy egy kevés vajra, fokhagymára, frissen őrölt fekete borsra és petrezselyemzöldre.

Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, közepes lángon megpirítjuk benne az előzőleg megpucolt és félbevágott (vagy egyszerűen egy kés pengéjével kissé szétnyomott) fokhagymagerezdeket.

Hozzáadjuk a kedvenc alapanyagunkat (jelen esetben úgy két maréknyi csonkakagylót, amit 2 órán keresztül hideg, sós vízben hagytunk állni), megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel, és lefedve készre pároljuk. A kagylók esetében éppen addig, amíg azok kinyílnak. Amelyik nem nyílik ki, kidobjuk.

Ezután megszórjuk egy jó adag frissen őrölt feketeborssal, összerázzuk, tálkákba szedjük, rászűrjük a fűszeres levet, és friss kenyér kíséretében azonnal tálaljuk.

Tunkolni ér!

DSC_0669123

Extra hozzávalóként használhatunk frissen facsart citrusleveket vagy bort, csípőspaprikát, különböző zöld fűszereket (metélőhagymát, angol zellert, rozmaringot, kakukkfüvet). A fentiek jóérzésű használatával gyakorlatilag sosem hibázhatunk.

A hozzávalókból akár marinád is készíthető, amelyben sütés előtt kisebb-nagyobb, páncéljuktól megfosztott rákokat, halfiléket pácolhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr8816312280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása