Tarka Bárka

Tarka Bárka

Főtt cékla tonhalas szósszal

2013. november 19. - piazza

Hozzávalók 8 személyre (hideg előételként): 500 g cékla, 1 tojás sárgája (szobahőmérsékletű!), 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. mustár, kb. 150 ml napraforgó olaj, 100 ml tejföl, 2 tk. kapribogyó, 100 g olajos tonhal konzerv, só, frissen őrölt feketebors, néhány petrezselyemlevél

DSC_0896

A tonhal konzervet lecsöpögtetjük, és a kapribogyóval együtt finomra aprítjuk.

A céklát alaposan megmossuk, sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, meghámozzuk, 2-3 mm vékony karikára vágjuk, és a szeleteket kissé egymásra csúsztatva egy tányérra rendezzük.

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, félbe vágjuk, és a mustárral, egy kevés sóval valamint a tojássárgájával egy keverőpohárba tesszük. Belehelyezzük a mixert, bekapcsoljuk, és vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olajat. (Fontos, hogy a tojás szobahőmérsékletű legyen, másképpen a hozzávalók nem keverednek el megfelelően.) Hozzáadjuk a tejfölt, a tonhalkonzervet és a kapribogyót, megborsozzuk, ha szükséges, megsózzuk, és alaposan összekeverjük (esetleg a botmixerrel krémesre dolgozzuk).

A mártást a főtt céklára öntjük, és egész vagy aprított petrezselyemzölddel a tetején behűtve tálaljuk. (Kifejezetten jól mutat, ha egyszemélyes adagokat készítünk belőle.)

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr6616312294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása