Rája 1.
800 g rája, 1 citrom, 1/4 narancs, kakukkfű, rozmaring, babérlevél, majoránna, szemes bors, 1 salotta, 2 fokhagyma, 50 ml fehérborecet
hideg vízbe rak, és 25 percig főz
100 g vaj felforrósít, bele apróra vágott petrezselyem, kapribogyó, 1 cikk fokhagyma
rája tányérra tesz, rá vajas-petrezselymes mártás
Rája 2.
800 g rája, 1 citrom, 1/4 narancs, kakukkfű, rozmaring, babérlevél, majoránna, oregánó, szemes bors, 1 salotta, 2 fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 zellerszár
hideg vízbe rak, és 25 percig főz, majd leszűr, darabokra szed
200 ml száraz fehérbor, 2 citrom leve, 1 salotta hagyma vékonyra szelve, 1 fokhagyma áttörve
felforral, és felére főz, majd a halra önt, egy éjszakára hűtőbe rak
másnap borsó 800 g puhára főz, 2 ek. tejföllel, 1 ek. ketchuppal, kevés zöld tabascoval és a páclé egy részével összekever, és azonnal tálal
Scampi
petrezselyem, fokhagyma, citromlé, fehérbor
scampo könyvszerűen kinyit, 20 percig marinál majd serpenyőben 5-6 perc alatt megsüt