Tarka Bárka

Tarka Bárka

rája, scampi

0001. december 03. - piazza

Rája 1.

800 g rája, 1 citrom, 1/4 narancs, kakukkfű, rozmaring, babérlevél, majoránna, szemes bors, 1 salotta, 2 fokhagyma, 50 ml fehérborecet

hideg vízbe rak, és 25 percig főz

100 g vaj felforrósít, bele apróra vágott petrezselyem, kapribogyó, 1 cikk fokhagyma

rája tányérra tesz, rá vajas-petrezselymes mártás

Rája 2.

800 g rája, 1 citrom, 1/4 narancs, kakukkfű, rozmaring, babérlevél, majoránna, oregánó, szemes bors, 1 salotta, 2 fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 zellerszár

hideg vízbe rak, és 25 percig főz, majd leszűr, darabokra szed

200 ml száraz fehérbor, 2 citrom leve, 1 salotta hagyma vékonyra szelve, 1 fokhagyma áttörve

felforral, és felére főz, majd a halra önt, egy éjszakára hűtőbe rak

másnap borsó 800 g puhára főz, 2 ek. tejföllel, 1 ek. ketchuppal, kevés zöld tabascoval és a páclé egy részével összekever, és azonnal tálal

Scampi

petrezselyem, fokhagyma, citromlé, fehérbor

scampo könyvszerűen kinyit, 20 percig marinál majd serpenyőben 5-6 perc alatt megsüt

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr5116311714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása