Tarka Bárka

Tarka Bárka

Szent Péter hal citrusokkal batyuban sütve

2012. január 21. - piazza

Szent Péter hal citrusokkal batyuban sütve

Hozzávalók 2 főre: egy kb. 300 grammos Szent Péter hal, 4 db kb. 0,5 cm vastagra vágott rózsaszínű grapefruitkarika, 2 kb. 0,5 cm vastagra vágott citromkarika, só, frissen őrölt feketebors

 

 

A Szent Péter halat megtisztítjuk, belsőségeit eltávolítjuk, majd alaposan leöblítjük, papírtörlővel megszárítjuk.

Sütőpapírból akkora darabot vágunk, amelyen ha kettéhajtjuk, a hal kénylemesen elfér.

A grapefruitkarikákat a képen látható módon a sütőpapírra helyezzük, megszórjuk egy kevés sóval, frissen őrölt feketeborssal, ráhelyezzük a halat, újra só és bors következik, végül a halat beborítjuk a maradék grapefruit és citromkarikákkal. A batyut légmentesen lezárjuk, tepsibe helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr7216311734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Halételek a szilveszteri (büfé)asztalra | Tarka Bárka 2012.12.30. 06:47:22

[...] Szent Péter hal batyuban [...]
süti beállítások módosítása