Tarka Bárka

Tarka Bárka

Tagliatelle ostoros garnélával és zöldborsóval

2012. január 21. - piazza

Hozzávalók: 320 g tagliatelle, 20 db ostoros garnéla farok, 120 g friss vagy fagyasztott zöldborsó, 50 ml száraz fehérbor, 1 tk. vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk. extraszűz olívaolaj, só, frissen őrölt zöldbors, 1 babérlevél, 1/2 citrom A garnéla farkakról lefejtjük a páncélt, majd a babérlevéllel…

Tovább

Erdei gombákkal párolt tengeri sügér petrezselymes burgonyával

Hozzávalók 4 személyre: A halhoz: 2 db kb. 600 gramm súlyú tengeri sügér filé, 60 g szárított vegyes erdei gomba, 8 db olajos szardella, 2 ek. extra szűz olívaolaj, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 fej vöröshagyma, citromlé, só, fehérbors  A petrezselymes burgonyához: 8 db közepes burgonya, 1 fehér…

Tovább

Spagetti paradicsomos-csacsihalas sütőtökkrémmel

Spagetti paradicsomos-csacsihalas sütőtökkrémmel Hozzávalók: 200 g spagetti, 500 g sütőtök, 1 salotta hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 140 g csacsihal, 1,5 dl passzírozott paradicsom, 1 ágacska rozmaring, extra szűz olívaolaj, só, bors, frissen reszelt parmezán A sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk,…

Tovább

Egészben sült mandulás-kapros aranydurbincs

Egészben sült sült mandulás-kapros aranydurbincs Hozzávalók 2 személyre: 2 db kb. 300 gramm súlyú aranydurbincs, 40 g szeletelt mandula, 15 g friss kapor, 1/2 citrom, só, frissen őrölt feketebors, extraszűz olívaolaj A halakat megpucoljuk, kizsigereljük, alaposan leöblítjük. Kívül-belül…

Tovább

Csicseriborsó főzelék bazsalikompestóval, sült marlinkockákkal és fekete olajbogyóval

Csicseriborsó főzelék bazsalikompestóval, sült marlinkockákkal és fekete olajbogyóval Hozzávalók: 150 g száraz csicseriborsó, 1 ágacska friss rozmaring, só, 1 babérlevél, 2 cikk fokhagyma, 2 tk. tejföl, 1 tk. vaj, 120 g marlin, ½ citrom leve, 8 db óriás fekete olajbogyó, 4 ek. extraszűz olívaolaj, 4…

Tovább

Szent Péter hal citrusokkal batyuban sütve

Szent Péter hal citrusokkal batyuban sütve Hozzávalók 2 főre: egy kb. 300 grammos Szent Péter hal, 4 db kb. 0,5 cm vastagra vágott rózsaszínű grapefruitkarika, 2 kb. 0,5 cm vastagra vágott citromkarika, só, frissen őrölt feketebors     A Szent Péter halat megtisztítjuk, belsőségeit…

Tovább

Zöld fűszeres vékonybajszú tőkehal

Zöld fűszeres vékonybajszú tőkehal Hozzávalók: 8 db kb. 150-200 grammos vékonybajszú tőkehal, majoránna, kakukkfű, só, frissen őrölt feketebors, 1 citrom, extra szűz olívaolaj A halakat megtisztítjuk: kizsigereljük, alaposan leöblítjük, sóval, borssal fűszerezzük, és sütőpapírral bélelt tepsire…

Tovább
süti beállítások módosítása