Tarka Bárka

Tarka Bárka

Garnéla tisztítása sütéshez

2012. szeptember 05. - piazza

A garnélákat bundázáshoz, sütéshez a következőképpen készítjük elő:

Fejüket egy mozdulattal levesszük.

A páncélt az utolsó szelvényig lefejtjük.

A farokrész felső részén nem túl mély vágást ejtünk, és az itt futó bélcsatornát eltávolítjuk.

A kiöblített fejekből és páncélokból alaplevet főzhetünk.

Felhasználási javaslatok:

Tigris garnéla és cukkini ropogós sörtésztában vierge mártással és petrezselymes hal-veloutével

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkabarkablog.blog.hu/api/trackback/id/tr6116311996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garnélakrémes rizottó | Tarka Bárka 2013.03.05. 10:49:32

[...] A garnélákat megtisztítjuk, fejüket és páncéljukat teljes egészében eltávolítjuk. A farokrész felső részén nem túl mély vágást ejtünk, és az itt futó bélcsatornát eltávolítjuk. (Képes illusztráció ITT.) [...]

Halvásárlás – Minden, amire érdemes odafigyelni: a megbízható halkereskedő, választék, a friss hal legfőbb ismérvei, tárol 2013.09.13. 11:31:54

[...] filézése ITT Lapos halak filézése ITT Scampo előkészítése ITT Garnéla előkészítése ITT Polip előkészítése [...]
süti beállítások módosítása